пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Великодні вітання

Наближається найшанованіше для українців свято – Великдень. 29 квітня фахівці відділу підліткового читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам проводили для дітей майстер-клас «Пасхальні прикраси». Підлітки власноруч виготовляли святкові прикраси до Великодня, якими згодом будуть прикрашати свої домівки.
Напередодні цього великого свята хочеться приділити увагу кожній дрібниці. Тому, навіть час, відведений на рукоділля, обмежений. Прості у виготовленні, яскраві паперові прикраси-писанки, прикрасять їхню оселю та будуть радувати рідних та близьких.
Кожен учасник майстер-класу творчо підійшов до виготовлення пасхальних прикрас та вклав у цей сувенір частинку своєї душі.

Також діти познайомилися з літературою на дану тематику, представленою на книжковій виставці «Великодні вітання».


понеділок, 25 квітня 2016 р.

Відкрився перший в Кіровограді Локальний центр громадянської освіти


   25 квітня в обласній бібліотеці для дітей ім. Т. Г. Шевченка відкрився місцевий Локальний центр громадянської освіти в рамках проекту «Інтеграція через діалог» у партнерстві з Всеукраїнською асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» та за підтримки Європейського Союзу. 

   Під час відкриття запрошені учасники заходу ознайомились з освітньою, психологічною та інтеграційною програмою допомоги дітям, які постраждали від воєнних дій на Сході України та анексії Криму.



середу, 20 квітня 2016 р.

Відкриття Локального центру громадянської освіти


   25 квітня о 15.30 в обласній бібліотеці для дітей ім. Т. Г. Шевченка відбудеться відкриття Локального центру громадянської освіти в рамках проекту «Інтеграція  через діалог». Програми освітньої, психологічної та інтеграційної допомоги дітям, які постраждали від воєнних дій на Сході України та анексії Криму. Діти і батьки з числа ВПО, психологи, педагоги та представники ЗМІ отримають змогу відвідати даний захід. Сподіваємося, що громада міста більш активно долучиться до успішної реалізації майбутніх проектів.


неділю, 10 квітня 2016 р.

Людина проти Бога або "Бетмен проти Супермена"

   Після перегляду фільму "Бетмен проти Супермена: На зорі Справедливості", що являється продовженням франшизи "Людина зі сталі" у мене залишились суперечливі відчуття. І не дивно навколо фільму, утворився темний ореол суперечок і негативних відгуків критиків і глядачів. Але фільм скоріше мені сподобався, ніж навпаки, і для цього є певні причини, але про все по порядку.
   Режисер. Режисер фільму - Зак Снайдер, що вже прославився такими фільмами, як "300 Спартанців" "Забороненій прийом" "Людина зі сталі" і "Хранителі". Останній фільм перекликається своєю філософією з "Бетменом проти Супермена", адже Супермен, так як і доктор Манхеттен був знехтуваний людьми і мав нести тяжку ношу Бога. 
Фільми за коміксами Зака Снайдера мають спільні риси, оригінальний підхід до супергеройської ідеї, неквапність, розкриття внутрішньої мотивації персонажів і на перший план завжди виступає герой, а не спецефект.

Зоотрополіс

   

  В залі досить шумно, в повітрі стоїть солодкий присмак поп-корну, діти, які  і дорослі майже не відривають очей від екрану і захоплено спостерігають за веселими героями, які за майже дві години перегляду мультфільму, встигли їм полюбитися. 
  Мені ще не доводилось писати рецензію на мультфільм, але думаю що для "Зоотрополісу", можна зробити виключення. Адже я його сприймаю, як повноцінний анімаційний фільм. Нове творіння "Disney", не поступається іншим сучасним мультикам, а навпаки, інтригує своїм сюжетом, вражає детективними поворотами, яскравою графікою і цікавими персонажами.
  Головні герої мультфільму - енергійна, завзята, чесна і гарна кролиця - Джуді Хопс, яка мріє стати поліцейським і цинічний, і злодійкуватий лис-аферист - Нік Уайлд. За головними героями дуже цікаво спостерігати. Їм дійсно співпереживаєш і стежиш за ними з великим інтересом. Багато цікавого і оригінального гумору, але  для більш дорослої аудиторії. Тому вважаю, що мультфільм підійде для дітей віком від 7 до 12 років, а також і для сімейного перегляду.
   Окремий плюс за саундтрек Газелі (Шакіри), він вдало перекликається з атмосферою фільму, і виходячи з кінотеатру, хочеться наспівувати "Try everything..."
   Отже, пориньте в чудовий, захоплюючий світ "Зоотрополісу"!!!