середу, 23 листопада 2016 р.

Батік - мистецтво краси


Чарівний світ батіку

23 листопада у відділі підліткового читання відбувся перегляд творчих робіт в техніці батік «Пора зростання», яку виконали вихованці талановитого педагога Зантарії Ірини Михайлівни. Роботи «Соняхи», «Маки» і «Літо» налаштували школярів на романтичний лад. Виставка вразила їх яскравими, насиченими кольорами та додала гарного настрою і позитивних емоцій.
Захід проходив в рамках проекту «Інтеграція через діалог».


четвер, 17 листопада 2016 р.

Горжуся тим, бо маю друга!

15 листопада у відділі підліткового читання було проведено психологічний тренінг «Як стати товариською людиною..?», приурочений до дня толерантності. Бібліотекарі обговорювали з дітьми різні життєві ситуації та давали корисні поради як знайти справжніх друзів. Підлітки стали учасниками ігор «Абетка дружби» та «Нам без дружби не прожить», які навчили їх шанобливо ставитись до товаришів, і завжди знаходити взаєморозуміння. Також вони охоче проходили психологічний тест «Чи надійний ти друг?», щоб перевірити чи вміють вони бути справжніми друзями? 
  Повертаючись додому, кожен учасник взяв безліч цікавих книг про справжню безкорисливу дружбу. Така література навчить дітей бути вірними друзями та поєднає юні серця. На завершення заходу, діти чаювали та пригощались солодощами.

Захід проходив за підтримки проекту «Інтеграція через діалог».

четвер, 3 листопада 2016 р.

Про чай

Бібліо-чайна вечірка

3 листопада бібліотекарки відділу підліткового читання влаштували бібліотечну вечірку "Культура чаювання". Ну, ви вже здогадалися, про що йшла мова на цьому заході? Правильно! Про чай - духмяний еліксир бадьорості, та здоров"я. А також про його походження та про етикет споживання напою. Всі запрошені залюбки пригощалися чаєм та солодощами.
Вечірка проходила за підтримки Локального центру громадянської освіти «Інтеграція через діалог».







вівторок, 1 листопада 2016 р.

Квест - тусове дійство

Бібліотечний квест «Поттероманія» -
 час для корисного дозвілля

28 жовтня в обласній бібліотеці для дітей проходив квест «Поттероманія».
Юні учасники квесту поринули в захоплюючий світ книг про Гаррі Поттера всесвітньо відомої англійської письменниці Джоан Роулінг. Діти із задоволенням брали участь в пошуку чарівних речей, які належали Гаррі та його друзям. А їхня уява допомогла зануритись в неймовірний світ пригод і магії та гідно пройшли всі випробування, щоб вважатися справжніми знавцями книг про Гаррі Поттера.
Захід проведено за підтримки локального центру громадянської освіти «Інтеграція через діалог», що діє у відділі підліткового читання.