понеділок, 7 квітня 2014 р.

Другий "Перший месник"

 
   Всім привіт! Дуже важко налаштуватися на роботу, після вихідних, адже вихідні існують для того, щоб відпочивати. Тож, прийшовши сьогодні ввечері додому, зручно вмостіться на дивані і приготуйтесь до огляду свіжоспеченого фільму, тільки обережно не обпечіться!:) Найгарячіша прем`єра сезону - "Перший месник: Друга війна", сумлінно переглянута мною))
    Не пройшло і пів року, після тріумфільного виходу в прокат фільму "Месники", що зніс дах у всіх любителів блокбастерів та фанатів коміксів Marvel, як йому навздогін кинувся фільм Джона Джонстона "Перший месник", який взяв на себе сміливість екранізувати комікс "Капітан Америка", символ та головну надію американської нації. 
Але вже цієї весни вийшов другий "Перший месник", і цей другий зовсім інший)))...Я не намагаюся вас заплутати. Але фільм і справді сильно відрізняється він першого тим, що...
       Отже, закриваємо очі, і поринаємо подумки до всесвіту Marvel.
   Перше ж зауваження до фільму, скоріше невіть не до фільму, а до тих, хто його дублював. Чи знаєте ви англійську? Бо в мене склалося враження, що ні. Мовою оригіналу фільм називається так: "Captain America: The Winter Soldier", а в перекладі виходить так: "Перший месник: Друга війна". З капітаном Америкою все зрозуміло, так як він Перший месник (і з пісні слів не викинеш), але виникає запитання, як Зимовий солдат перетрансформувався у фразу  - Друга війна?:) 
      Але навіть через ці непорозуміння моє ставлення до фільму не змінилося, мені все ще хочеться переглянути його ще раз!

    Акторська гра. 
  Кріс Еванс (він же капітан Америка) підкачав собі у фільмі не тільки мязи, але і рейтинг популярності. Він вкотре довів, що не просто обігрує персонажа, а грає його, і доволі переконливо!  
- Поки ми не почали, ніхто не хоче вийти?
   Самюєл Л. Джексон (батько Щ.И.Т.а) не змінився, і так само впевнено грає одноокого генія Ніка Фюрі. 
   Скарлет Йохансон, вона ж Наташа Романофф, вона ж Чорна вдова. Стала ще хитріше, ще підступніше, і ще сексуальніше. В цей раз вона буде грати в прекрасному тандемі з капітаном Америка (Соколине око режисер, вирішив залишити в попередньому  фільмі).
    Ентоні Макі - вибір актора на роль Сема Уілсона (Сокола) приємно здивував. Ще один "добрий хлопець" із супер сталевими крилами продемонстрував свою силу, спритність та почуття гумору. 


- Як дізнатися, де хороші, а де погані?
- Погані будуть стріляти!

   І на десерт отримуємо новоспеченого антигероя - Зимового солдата у виконанні Себастьяна Стена. Він жорстокий, найманий вбивця, що не зупиниться ні перед чим. Візуально він становить "суміш" вбивці Бейна (із всесвіту Темного лицаря К. Нолана) і соліста HIM Вілле Вало....виходить досить незвично:)
- Він швидкий, сильний і з залізною рукою...
    Також не можу не згадати, про Робета Ретфорда  - Александра Пірс, близького друга Ніка Фюрі. Його гра додає фільму динамізму і жорсткої забарвленості.
   Спецефекти. Ще краще ніж, у попередньому фільмі, ще більше динамізму, ще більше вибухів, ще більше батальних сцен, а це все що потрібно для бойовика.
      Сам фільм. Все працює в тандемі: актори, спецефекти і хороший сценарій. Загалом, як і кожний епічний фільм, що створений за коміксом, дещо передбачуваний у поворотах сюжетний ліній. Зрозуміло, що в кінці фільму, ви все одно побачите перемогу добра над злом, і обов'язкового, це станеться в останні секунди до вибуху бомби, літака і ще якоїсь штуки, що може загрожувати життю головного героя, але питання в тому, як саме це відбудеться? Фільм приємно здивував, особливо момент у стилі кіберпанку...Але розповідати далі не буду...
     Якщо вам до душі фільми в жанрі блокбастер - то мерщій до кінотеатру!




Приємного перегляду!:))


 

Немає коментарів:

Дописати коментар