вівторок, 8 квітня 2014 р.

Ким бути?

   

  Сьогодні у нашому відділі спільно з Кіровоградським міськрайонним центром зайнятості було проведення заняття з циклу «Вибір професії за допомогою Інтернету».
На захід завітали дев’ятикласники загальноосвітньої школи №4 та начальник відділу організації профорієнтації Лютікова Катерина Василівна.
 Вона ознайомили дітей з професіями та спеціальностями, що користуються попитом на ринку праці сьогодні, розповіла про можливість працевлаштуватись за обраними професіями в районі та в області, надала поради про те, як треба обирати свою майбутню професію і яких
помилок при цьому треба уникати, а також звернула увагу підлітків, що нехтувати робітничими професіями не варто.


   За допомогою психодіагностичних методів було проведено діагностику здібностей учнів з метою виявлення особливостей розвитку пізнавальних процесів та вибору спеціальностей і майбутніх професій. Школярі із захопленням сприймали інформацію та приймали активну участь опитуваннях. Бібліотекарі провели огляд літератури, представленої на книжковій викладці «У світі професій» та огляд сайту Кіровоградського регіонального центру зайнятості.
   Час зустрічі минув швидко. Діти залишились задоволені. Наприкінці зустрічі кожен учасник отримав роздатковий інформаційний матеріал служби зайнятості. Підводячи підсумок, можна зазначити, що різноманітні профорієнтаційні форми роботи сприяють усвідомленню дітьми складових успішної професійної самореалізації. Вони активізують інтерес підлітків до свідомого, виваженого вибору професії.
  Тож нехай кожна дитина мріє, навчається та визначає важливе для себе питання – «Ким бути?».



  

Немає коментарів:

Дописати коментар