четвер, 14 січня 2016 р.

Календар зимових свят

          Січень – місяць щедрий на народні свята, які дійшли до наших днів і цих традицій ми намагаємося дотримуватися. Адже, пам'ять людська починається з шани до родини, до Батьківщини, до вшанування традицій свого народу. А в нашого народу чудові різдвяні обряди.
           Бібліотекарі відділу підліткового читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам запросили юних читачів до народознавчого калейдоскопу «Хай свята водичка скропить ваші личка», мета якого – ознайомити читачів із народними зимовими святами та обрядами, виховувати почуття поваги до збережених традицій і звичаїв рідної України, почуття національної свідомості та любові до Батьківщини.
Діти здійснили пізнавальну мандрівку в далеку минувшину, українського народу, прослухали цікаву розповідь бібліотекарів про історію виникнення таких народних свят зимового календаря, як Новий рік, Різдво Христове, Водохреща, котрі несуть із собою добро, мир, світлі надії. 



           Школярі із задоволенням брали участь у вікторинах та конкурсах – відгадували загадки про красу зимової природи, розповідали за що їм подобається зима. А твори з книжкової виставки «Святкове мереживо зими» викликали в юних користувачів бажання більше дізнатися про велике багатство нашої країни – народні традиції та обряди. 
           Так нехай же буде більше світлих свят, які об’єднують людей та дарують їм радість та надію! Насолоджуйтесь зимовими святами!




Немає коментарів:

Дописати коментар