неділю, 10 квітня 2016 р.

Людина проти Бога або "Бетмен проти Супермена"

   Після перегляду фільму "Бетмен проти Супермена: На зорі Справедливості", що являється продовженням франшизи "Людина зі сталі" у мене залишились суперечливі відчуття. І не дивно навколо фільму, утворився темний ореол суперечок і негативних відгуків критиків і глядачів. Але фільм скоріше мені сподобався, ніж навпаки, і для цього є певні причини, але про все по порядку.
   Режисер. Режисер фільму - Зак Снайдер, що вже прославився такими фільмами, як "300 Спартанців" "Забороненій прийом" "Людина зі сталі" і "Хранителі". Останній фільм перекликається своєю філософією з "Бетменом проти Супермена", адже Супермен, так як і доктор Манхеттен був знехтуваний людьми і мав нести тяжку ношу Бога. 
Фільми за коміксами Зака Снайдера мають спільні риси, оригінальний підхід до супергеройської ідеї, неквапність, розкриття внутрішньої мотивації персонажів і на перший план завжди виступає герой, а не спецефект.
    Актори.  Бен Аффлек (Бетмен/Брюс Вейн), перевершив сам себе. Якщо до перегляду фільму, я сумнівалась, що актору вдасться достойно зіграти Бетмена, то після фільму, всіляку сумніви відпали. Чудова фізична форма, глибоке розуміння свого персонажу, змусило навіть найзлісніших хейтерів, визнати, що актор органічно вписався в роль. Генрі Кавілл (Супермен/Кларк Кент) і справді зроблений зі Сталі. Дивлячись на нього не виникає сумніву, що він справжній Супермен. Взагалі, ці актори настільки добре зіграли свої ролі, що ти і справді виріш їм, розумієш їх вчинки, співчуваєш їх втраті, відчуваєш їх біль... Галь Гадот (Діана Прінс/Диво Жінка) з`явилася у фільмі епізодично і буквально заманює нас в окрему франшизу "Диво-жінка". Обладунки прекрасно підкреслюю її чарівність та надприродню силу. Джеремі Айронс (Альфред) - незмінний слуга Бетмена, вийшов прекрасно, але особисто у мене в пам`яті на завжди залишився образ Альфреда із "Темного лицаря" К. Нолана. Емі Адамс (Лоіс Лейн) - як їй і належить бути відважна репортерка, прекрасна і любляча жінка. І звісно Джессі Айзенберг, що виконував роль Лекса Лютера, головного антагоніста у фільмі,  грав переконливо на грані розуму і безумства. Творці фільму "постарались", щоб Лекс не був схожий на канонічного Лекса Лютора із коміксів про Супермена, чим значно "звузили і обмежили " його характер.
   Музика. Ханс Циммер - просто архітектор музики. Він писав музику для "Темного лицаря" Нолана, а тепер створив багато мелодій, які мають власний характер. почувши які, ви зможете дізнатися, що за персонаж з`явиться зараз на екрані. Його музика оживає, перекликається з почуттями і діями героїв, і органічно вплітається у фільм.
   Спецефекти. Вони на вищому рівні, але їх не так багато в фільмі, як би хотілося глядачам, але достатньо, щоб розкрити боротьбу персонажів. Епічних екш сцен у фільм насправді не багато, і якщо хтось з вас  дивився фільм "Хранителі ", то зрозуміє, що у фільмах Зака Снайдера головне не яскрава картинка, а внутрішня мотивація героїв, їх сумніви, їх боротьба, що подається під  соусом  філософських роздумів.
    Отже, 2,5 годин фільму пройшли не даремно. Перечитавши відгуки, тим щасливчиків, які вже побачили фільм, я  упереджено відносилась до фільму, але тепер він стоїть на одній поличці з "Хранителями". 

Немає коментарів:

Дописати коментар