вівторок, 18 березня 2014 р.

Найдивовижніші книги світу

   Як  про людину, не можна судити за одягом, так і про книгу не можна судити за обкладинкою. Адже, крім звичайних книг, є книги так званих подарункових видань, а також що ще цікавіше - книги-шедеври, які є витворами мистецтва. Тож пропоную познайомитися, з цими незвичними книгами. 

Трехмерная книга 360° book от Yusuke Oono


Книги 360°

    Думаю, вам прийдеться до смаку творчість японського художника Yusuke Oono,  зустріч з якими стане справжньою подією не тільки для дітей, а й для дорослих. Книги, які він створює, носять назву «360 ° book», оскільки їх дійсно можна розгорнути на всі 360 градусів. У результаті перед глядачем - захоплюючий «паперовий спектакль».
   Кожна книга складається з 40 сторінок, фігури вирізані з паперу за допомогою лазера. Художник копітко працює над кожною сценою, а після - «зшиває» готові картинки-діорами. Розмір самих книг мініатюрний - вони запросто поміщаються на долоні.

Білосніжка

Найдивовижніші книги

Найдивовижніші книги
  
   Книгу можна переглядати в двох положеннях - розкритою, перегортаючи сторінки, що створює живу рухому картинку 3D картинку, а також коли всі сторінки одночасно відкриті, створюючи ефект каруселі. 

 Сирна книга

Трехмерная книга 360° book от Yusuke Oono

Трехмерная книга 360° book от Yusuke Oono

Трехмерная книга 360° book от Yusuke OonoТрехмерная книга 360° book от Yusuke Oono

Кулінарна книга-запіканка

    Хорватські дизайнери створили дивовижний збірник рецептів Well Done. На чистих сторінках текст і зображення з'являються тільки після того, як книга «потомиться» в духовці.
  Рецепти надруковані на спеціально термостійкому папері, і для того, щоб дізнатися секрет приготування гарячої страви для цього слід, загорнути її у фольгу і відправити її у духову шафу на 25 хвилин. Температура повинна бути не нижче 100 градусів.
   Під впливом тепла на термочутливих сторінках з'являються рецепти, а на намальована тарілка - їжа. Правда , готувати доведеться по гарячих слідом: як тільки книга охолоне, букви і картинки знову зникнути - як не бувало.


Книжкові шедеври

     Американець Брайан Деттмер створює дивовижні композиції з книг. Він займається «бук-карвінгом» — різьбою по книгах. Ножиці, скальпель і пінцет — ось і все, що потрібно майстрові для створення власних книжкових шедеврів.



Книга-гіперпосилання


   В час бурхливого розвитку компютерних технологій та Інтернет, багато хто знає, що таке гіпертекст, гіперпосилання. Письменник Джонатан Фоер вирішив зробити його паперову версію



Тривимірні книги

   Тривимірні книги — гордість французького художника-ілюстратора Бенджаміна Лакомба. Завдяки креативному мисленню та майстерності рук він створив оригінальний дизайн для таких творів як «Аліса в країні Чудес», «Пінокіо», "Пітер Пен".







 Книга-світильник

   Книга, яка називається «Good Ideas Glow in The Dark» - ще одна незвичайна книга. Як добрий світлячок у темряві  - показує вам шлях:) За допомогою спеціально підсвічування таку книгу-нічник можна читати і не псувати зір. Думаю, я б і сам хотів мати таку.


Немає коментарів:

Дописати коментар