вівторок, 4 березня 2014 р.

Інструкція: що таке книга і що з нею робити?

Може, у книг є особливий інстинкт, який допомагає відшукати ідеального читача? Чудово, якщо так.
М. Е. Шеффер

   Ви спитаєте, мене для чого це потрібно. Адже, всі освічені і поважаючі себе люди знають, як правильно читати книжки...Так, звісно ніхто не читає книжки обкладинками догори)))...Але, як у виборі вашого улюбленого чаю, солодощів, нової сукні чи навіть велосипеда є певна система, яка дозволяє вам із кількох імовірних варіантів вибрати один вдалий, так і книга повинна принести задоволення після її прочитання. Отже, вчимося правильно читати книги.
   По-перше, треба чітко зрозуміти перед тим, як йти в бібліотеку, книжковий магазин, або купуючи електронну книгу, для чого ви це робите. З яким настроєм ви збираєтесь читати книгу? Якщо ви просто хочете дарма згаяти час, то краще пройтись парком чи поспілкуватися з друзями. Книга у такому випадку не прийдеться вам до смаку, і віднадить в подальшому читати взагалі. 
   Визначіться, не тільки, яка вам обкладинка до вподоби - он та сіренька в квіточку, або ось ця жовтенька у візерунках, а із жанром і автором книги. На цьому сайті, ви знайдете повний перелік всіх літературних жанрів - http://www.litmir.net/all_genre.


 Я спробував читати Діккенса після Твіттера і, здається, потягнув м'яз в мозку.
Хью Лорі
   
По-друге, якщо ви все ж вибрали для себе книгу і вона навіть згодна провести у ваших обіймах декілька годин, не забувайте, що ви не геній, і вставши з дивану, віконний протяг винесе з вашого мозку інформацію про все на світі, а найбільше зміст всього тексту. Жарти, жартами, але  зручно вмостившись читати, візьміть із собою блокнот, листочок паперу, зошит (кому, що зручніше) і знаряддя праці  - олівець чи ручку, щоб записувати всі актуальні думки і цитати з книги. 
     П.С. також не забувайте про закладки))

Книги обов'язково треба читати. Головне - не виписувати вподобані цитати. Потім такі цитати створюють відчуття, що це твої думки...
О. А Ширвіндт

  По-третє,  аудіокниги: за і проти? Скажу, чесно, що донедавна, полюбляла слухати аудіокниги, так як це зручно, ви можете, йти по вулиці, їхати у транспорті, сидіти в кафе (звісно, коли ви самі), і це зекономить ваш час, в порівнянні з читанням звичайної книги. Але, віднедавна я постійно не могла згадати, яку книгу останні дві години я слухала))...Але це не через неуважність або розсіяність, через побічний ефект аудіокниги: якщо кількість справ збільшується в геометричній прогресії, а книга, яку ви слухаєте дуже цікава, ладне з двох, або ви невдало випрасуєте сукню, або не зрозумієте про, що була книга. В цьому випадку жаль і мозок і сукню))...Вибір за вами:)
 Якщо ви визначились. що аудіокнига - це ваше, вам сюди - http://bankknig.org/audioknigi/page/10/


 
   По-четверте, намагайтесь, не отримувати від ваших друзів консультацій із читання. Ви вбережете свого друга у майбутньому від власної необ'єктивної критики:))...Книга, може не сподобатись, і не тому, що вона нудна і нецікава, а тому, що ваш друг любить читати фантастику, а ви історичні романи. Намагайтеся, власними силами у виховати власний, незалежний літературний смак.


   По-п'яте, і найголовніше, читайте, читайте, читайте!!! Ви не зможете відрізнити хорошу книгу від поганої, якщо не будете читати). 

Для початку, книги, що змінили світ - http://inspired.com.ua/books/20-best-books/


Нам потрібна зброя і ми знаходимося в бібліотеці. Та тут же цілий арсенал! Книги - ось найкраща зброя!
Доктор Хто (Doctor Who)

П. С. Вдалого дня, бажаю цікавих книг, людей, подій:))

Немає коментарів:

Дописати коментар