неділю, 9 березня 2014 р.

З Кобзарем у серці

  
   Не маю сумніву, згодом, відкривши томик "Кобзаря", ви вживетеся в багатющий світ його образів, сягнете в розпечені надра почуттів, зрозумієте, що книгу цю написала людина, яка воістину вистраждала свої відкриття, людина, яка по крутизнах життя піднеслась до вершин мудрості, на верхогір`я людського духу...
Олесь Гончар


 
    В цей весняний день - 9 березня 2014 року,  Україна, відзначає 200-річчя від дня народження свого геніального сина - письменника, художника і громадського діяча  Тараса Григоровича Шевченка.
    Цей простий, обездолений кріпак, мав силу і волю, говорити правду, писати те, що відчувало його велике справедливе серце. Чим заслужив пошану і славу серед нащадків. Слово його сильне і правдиве рознеслося по всіх усюдах, і немає в світі людини, яка хоча б не чула, або не читала кілька рядків з його "Кобзаря". І за кордоном, і тут в Україні, він був, є і залишається, незмінним співцем українського народу. Його мудрість, його слово стало для українського народу вічним орієнтиром...



    З нагоди свята у відділі організовані кнжкові виставки та викладки літератури такі як: "Крилате слово Кобзаря" та "Геній землі української" на яких предствлені найкращі зразки творів геніального поета  і митця.

   Працівники нашого відділу провели години натхнення «Життя вічне, слово невмируще». На заходи завітали учні 7-их класів ліцею мистецтв та колегіуму №11. Старшокласники переглядали мультимедійну презентацію, присвячену життю та творчості геніального поета і митця, брали активну участь в літературно-пізнавальній вікторині «Шевченко і Україна», а також декламували найкращі поезії письменника, завдяки яким поет вніс неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.


     Також, з радістю повідомляємо, що 9 березня, оголошено Днем голосного читання творів Шевченка. Тож запрошуємо всіх бажаючих протягом дня завітати до бібліотеки та прочитати свій улюблений твір Кобзаря!

Творчий колектив відділу підлітковго-читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар