четвер, 13 лютого 2014 р.

Година пам'яті "Місце подвигу Афганістан"


      Вчора  о 14.00 в нашу відділі була проведена година пам'яті «Місце подвигу - Афганістан», приурочена до 25-ої річниці виведення радянських військ з території республіки Афганістан.


   Війна в Афганістані це — збройний конфлікт, у якому брали учать урядові війська Афганістану і Радянського Союзу проти повтанських груп моджахедів. Розпочалась у грудні 1979 році нападом спецпідрозділів КДБ СРСР на президентський палац у Кабулі і вбивством президента країни Хафізулли Аміна і його оточення та введенням у країну «обмеженого контингенту» Радянської Армії. Війна за офіційними радянськими даними тривала до виводу основної маси радянських військ 15 лютого 1989 року. В результаті цієї війни загинуло (за міжнародними даними, прийнятими також і СРСР) близько 1,5 млн або 10% з числа тодішнього населення країни. Радянські втрати, за офіційними даними СРСР, становили близько 15 тисяч військовослужбовців. 




Діти, поклали квіти біля світлин, в знак пам'яті про тих, хто не повернувся з війни!



        Під час бесіди учні гімназії №5 дізнались про події афганської війни,переглянули відеоролики та прослухали пісні на дану тематику, згадали воїнів-інтернаціоналістів, які не повернулися з місць бойових дій, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною. На завершення зустрічі старшокласники познайомились з літературою, представленою на книжковій виставці «Афганістан болить в моїй душі».
        Головною метою заходу є: виховати дітей справжніми патріотами, навчити їх любити свою Батьківщину, з повагою відноситись до ветеранів бойових дій.



Немає коментарів:

Дописати коментар